2010. augusztus 22., vasárnap

Lezárás

Mikor működöképes egy kapcsolat?
Bonyolult téma...
Igaz a mai világban már-már kezd divattá válni egy másik út, de véleményem szerint az a természetes ha egy férfi a nőre vágyik a nő pedig férfira! :) (A másik megoldás sztem egy betegség de ezt hagyjuk...)
De mikor jó a kapcsolat?
Ha a férfi hitelesen tudja a férfi szerepet játszani s ha a nő is ugyanennyire hiteles a szerepében.
Nem az a fontos hogy minden nap mondogassuk egymásnak a bűvös szót hogy szeretlek. Nem kell egymás nyakán lógni. Lehetnek viták a nő és a férfi közt. Sőt! Kellenek is a viták.
A Hiteles férfi tiszteli a Hiteles nőt! S ez forditva is igaz! A tisztelet a lényeg! Megtisztelni a másikat! Megtisztelni azzal hogy tudatjuk a másikkal hogy élünk s gondolunk rá. Megtisztelni azzal hogy hűségesek maradunk hozzá. Megtisztelni azzal hogy végighallgatjuk egymást. Megtisztelni azzal hogy nem fordítunk hátat a másiknak. Megtisztelni azzal hogy tudatjuk vele őszintén mit érzünk. Az egymás iránti tisztelet teszi hitelessé a nőt s a férfit. Tisztelem a nőt mert elfogadott úgy ahogy vagyok s ez visszafele is igy müködik. Tisztelem a másik adottságát vagy adottságait s elfogadom öket.
Nem keresztezni kell egymás útját hanem megprobálni közös nevezőre jutni.
Mitöl lesz férfi a férfi s mitöl lesz nő a nő?
Tudni kell mit érzel, tudni kell milyen szerepet töltessz be, tudni kell odafigyelni a másikra. Ebböl a hárombol megszületik a másik iránti tisztelet. S a legfontosabb a felelösségtudat. Ha a tettedért nem vagy felelös s nem ismered be magadnak, nem látod hogy elcseszted. Hanem inkább elbujsz a teher alol akkor te gyerek vagy nem felnőtt. S így nem lehetsz hiteles a szerepedben.
Mindig tudnod kell mit is érzel! Ha nem tudod akkor a kicsinykis lelkedben elég nagy vihar dúl. Ködös vihar! Így nem látsz át saját magadon. Nem vagy hiteles! S ebböl fakadóan elkezded nem tisztelni a másikat.
Nem vagy hiteles és a másik fél látja hogy valami gond van. Elkezdi a te kivánságaidat teljesiteni. Megtesz mindent s megfeledkezik a saját hitelességének megtartásárol. Egy papucs lesz belölle. Mindent megad neked. Csak azért hogy a vihar ami a lelkedben fortyog elcsendesüljön. S te tisztán láss végre.. Tiszteld őt!
De ha ez bekövetkezik a kapcsolat halála már be is nyitott az ajtón. Mert kinyalták a segged megkaptál mindent a lelked elcsendesült. Kinyitod a szemed s te egy hiteltelen férfit látsz. Akiért nem kell küzdened. Nem kell érte semmit sem tenned. Kiábrándulsz belölle s vége mindennek. A tisztelet eltünik. Megnyilnak a kiskapuk. Előtörnek a ballépések/félrelépések.
S ujra vihar támad a lelkedben. Azt sem tudod ki vagy. S ki voltál.
Ha megadtad volna a tiszteletet irántam most nem lett volna vége a kapcsolatnak. Ha kerestél volna, ha megtisztetél volna azzal hogy élsz s ki is mutattad volna. Nem nekem kellett volna futnom utánnad. Máshogy alakult volna.. A távkapcsolatok igy nem müködnek hogy még szövegben se kommunikálunk... Mindketten hibáztunk. Hogy ki mennyire az nem számit. Vagyis 'asszem... Na de ennyi... Vége

Szebb kapcsolat ajtót
Blogzoll

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése