2010. március 31., szerda

Fákkpípol

Ezt a linket nézzétek meg!
http://www.youtube.com/watch?v=rmKScssfbus&feature=related

Iszonyatosan tetszik!

Vagy 10edjére nézem meg de nem tudok vele betelni :) Kitűnően felnyitotta a szemem hogy mennyire barmok vagyunk mi emberek. Mennyire mindenhatónak hisszük magunkat pedig csak egy porszeme vagyunk az univerzumnak! :)
Az úriember aki a videón látható a környezetvédőket vetíti elénk egy másik szemszögböl :)

Mi emberek mit is csinálunk a világban? Élünk.. az biztos.. de hogyan?
-Városokat nemzünk, gyárakat, erőműveket, szemét-telepeket, lakó/közösségi-övezeteket, autópályát, országutat, utcákat alakítunk ki. Állandóan építkezünk erdőket lerombolva. Szennyezzük a Vizet. Földet. Levegőt. Légkört. Gyilkoljuk az állatokat kedvetelésből. Írtjuk és szennyezzük a környezetünket ahol csak tudjuk, saját kényelmünk érdekében, majd mit teszünk? Siránkozunk!
Siránkozunk hogy védjük meg a földet. Válogassuk szelektíven a hulladékot. Iktassuk ki a nylont a mindennapokbol. Védjük meg a kihaló állatfajokat. Takarítsuk össze minden évben egyszer a föld napján a városokat (úgy nagyjábol). Válasszunk ki egy erdőt és azt védjük élőláncal. Ne együnk húst. Toljuk vissza a bálnákat a partról a vízbe..
Siránkozzunk hogy ki fog pusztulni az élet 50 év mulva. Nem lesz iható a víz! Elsivatagosodnak országok! Megolvadnak a jégsapkák, ezért eltünnek a partmenti városok! Egy élettelen kis gömb lesz a bolygónkból... ezért... Védjük meg a Földet!!

Védjük meg a Földet??!

A Föld csak önmagát próbálja védeni.. TŐLÜNK! :) 4 és fél milliárd éve itt a bolygónk... túlélt már ezernyi dolgot...
"A bolygó már sokkal rosszabbat is megélt mint mi vagyunk. Mindenféle nállunk rosszabb dolgokon van már túl!! Földrengéseken. Vulkánkitöréseken. Lemeztektonikán. Konntinens-vándorlásokon. Napkitöréseken. Napfoltokon. Mágneses viharokon. Mágneses pólusváltásokon. Százezer-évekig tartó üstökös/aszteroida/meteorit-bombázásokon. Világméretű áradásokon/szőkőárakon. Bolygóméretű tüzeken. Erózión. Kozmikus sugárzáson. Visszatérő jégkorszakokon... és mi azt hisszük hogy néhány nylonzacskó meg aluminium doboz kifog rajta? :)"
A föld marad mi megyünk :) A föld leráz magáról minket!
200 éve létesítünk iparokat, gyárakat. 200 év munkája elég volt ahhoz hogy a föld "kihaló félbe" jusson. 200 év elég volt hogy ózon lyukakat teremtsünk, hogy egész őserdőket irtsunk ki. Hogy az ivóvíz mennyiség a felére csökkenjen. Mi akarjuk megvédeni a földet? Még saját magunkat sem tudjuk! Egy vírus vagyunk! Egy vírus a föld és a természet ellen. Ezen nem lehet változtatni ilyenek vagyunk és leszünk is mindig. Előbb-utóbb a dinoszauruszok sorsára jutunk. Jaja egy jóideig nem lesz semmi pár százezer évig csak sivatag. Ezalatt az idő alatt a föld megtisztul, ujjászületik. Majd megint talán létre jön egy új faj.. az ember utódja.
Mi csak albérlők vagyunk a földön. A feltételeket leszartuk nem gondolkoztunk előre a saját haszonszerzési vágyaink elérését követtük. Gyártottunk mindent mindenböl csak hogy kényelmesebb legyen az élet. Leraktuk a szemetünket szétcsesztük a kecót. Most meg kopogtat a főbérlő hogy "lehet pakolni nemsokáig maradtok már itt" Ha a technika eléri azt a szintet akkor talán költözünk más bolygóra hogy 300 év alatt azt is "tönkre" tegyük. Majd megyünk tovább.. Kérdés van-e annyi időnk hogy a technologiánk eljusson idáig. Nem érdemelnénk meg...
Mi átlagemberek is eldobáljuk a szemetet.
Tele van cigarettacsikkekkel, csokispapírral, üvegcserepekkel, szórólapokkal, az egész város. A saját szemetünkben sétálgatunk. Nem elég hogy lusták vagyunk felvenni a más szemetét, de még a sajátunkat is elhajítjuk mer' hogy "ő is eldobta" ...
Mi védjük meg a bolygót? Meg föld napja? faszom..
Ha élsz élvezd ki az életed! Nem sok nemzedék lesz már a földön... Élvezz ki minden napot! Légy hálás hogy élhetsz valahol! Igaz semmit nem jelent már de a becsületed érdekében... ne dobd el a csokispapírt :) Bár.. mondjuk.. akár el is dobhatod..

Szebb következő bolygót!
Blogzoll

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése